Regisztráció itt

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük, add meg az email címed. Küldünk egy linket az email-ben egy új jelszó létrehozásához.

Bejelentkezés

Regisztráció itt

Foglalkoztat egy kérdés? Regisztrálj és tedd fel a közösségünknek. Sokan segítenek a válasz megtalálásában és ezzel Te is segíthetsz másoknak tájékozódni. Mi pedig díjazzuk legnépszerűbb tagjainkat! ;-)

Töredezett haj kezelése: Hogyan lehet csökkenteni a haj töredezését és a hajhullást?

Töredezett haj kezelése: Hogyan lehet csökkenteni a haj töredezését és a hajhullást?

Ha valaha is küzdöttél töredezett hajjal, akkor tudod, hogy mennyire bosszantó és nehéz kezelni. A töredezett haj általában a hajszálak szárazságának és károsodásának eredményeként jelentkezik, és jelentősen rontja a haj megjelenését és egészségét. Azonban, ha megfelelően ápolod a hajadat, akkor lehet, hogy visszanyerheted a hajad erősségét és fényét.

Ebben a cikkben megnézzük a legjobb módokat a töredezett haj kezelésére, hogy ismét sima, egészséges hajat kapj. Olvass tovább, hogy megtudj többet a témáról!

A töredezett haj okai

Mielőtt megnézzük, hogyan lehet csökkenteni a haj töredezését, először is meg kell értenünk a töredezett haj okait. A haj töredezése általában a hajszálak szárazságának és károsodásának eredményeként jelentkezik. Az alábbiakban felsoroljuk néhány olyan tényezőt, amelyek hozzájárulhatnak a haj károsodásához és töredezéséhez:

 • Gyakori hajfestés vagy hajkezelések
 • Hővel való gyakori kezelés (pl. hajszárító, vasaló)
 • Túl sok hajtermék használata
 • Alkohol- és kényszerített kémiai tartalmú hajtermékek használata
 • Hosszú, nem vágott haj
 • Rossz táplálkozás

Töredezett haj kezelése otthon

Ha a hajad töredezett és károsodott, de nincs lehetőséged a szalonban történő kezelésre, otthon is tudsz dolgokat tenni a hajad egészségének javítása érdekében. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segíthetnek a töredezett haj kezelésében otthon.

 1. Készíts hidratáló hajmaszkot
 2. Használj hajolajat
 3. Hagyd pihenni a hajad
 4. Fogyassz egészséges ételeket
 5. Rendszeresen vágasd a hajvégeket
 6. Kerüld a kemikáliákat
 7. Masszírozd a fejbőrödet
 8. Használj hidratáló hajápoló termékeket
 9. Ne húzd túl a hajad

Tippek a töredezett haj kezeléséhez

 1. Rendszeres hajvágás
 2. Használj hidratáló termékeket
 3. Kerüld a hajszárítót és a vasalót
 4. Válts egészséges életmódra
 5. Használj természetes hajápoló termékeket

töredezett haj kezelése szakemberrel

Ha a hajad töredezett és károsodott, de otthoni kezelésekkel nem tudod javítani annak állapotát, érdemes szakemberrel konzultálni. A szakember segíthet meghatározni a hajad problémájának okát és javasolhat olyan kezeléseket, amelyek segítenek a hajad egészségének javításában.

 1. Hajdiagnosztika

A hajdiagnosztika során a szakember megvizsgálja a hajad állapotát és megállapítja annak problémáját. Ez segít meghatározni a megfelelő kezeléseket és termékeket a hajad számára.

 1. Olaplex kezelés

Az Olaplex egy professzionális kezelés, amely a hajat megerősíti és javítja annak egészségét. A kezelés segít a haj töredezésének minimalizálásában és megakadályozásában.

 1. Keratin kezelés

A keratin kezelés során a hajat keratinfehérjével kezelik, amely segít hidratálni és táplálni a hajat. A kezelés segít a haj töredezésének minimalizálásában és javítja annak általános egészségét.

 1. Hajregenerálás

A hajregenerálás során a szakember olyan kezeléseket alkalmaz, amelyek segítenek a hajnak visszanyerni az egészségét és az erősségét. A kezelések közé tartozhatnak a fejbőr masszírozása, hidratáló maszkok és tápláló olajok használata.

 1. Hajvágás és hajformázás

A szakember javasolhat olyan hajvágási és hajformázási technikákat, amelyek minimalizálják a haj sérülését és töredezését. A megfelelő hajvágás és formázás segíthet megőrizni a haj egészségét és erőségét.

Ha a hajad továbbra is sérültnek és töredezettnek tűnik, és az otthoni kezelések nem segítenek, konzultálj szakemberrel, aki segíthet neked megtalálni a legmegfelelőbb kezelést. A szakember által javasolt kezelések segíthetnek javítani a haj egészségét és megakadályozni annak további károsodását.

Rólunk Gépház

Válaszolj